Hoe kan je kwaliteitsvolle opnames doen vanop afstand? Een vraag die des relevanter is in tijden van social distancing. Kan je opnemen met Skype, Google Hangouts, Zoom enz? Wat zijn voor- en nadelen van tools als Zencastr, Cleanfeed en Session Link Pro? Welke podcast apparatuur heb je nodig voor een opname vanop afstand? Wat zijn de voordelen van een USB-microfoon? Hoe verbeter je de akoestiek in je ruimte met minimale middelen?

In aflevering 3 van Podcast Over Podcast praten we met sound designer Sander Lambrecht van Sounder Producties. We vergelijken de verschillende conferencing tools en testen enkele microfoons uit. Kortom, aflevering 3 draait rond podcast apparatuur en software voor een kwaliteitsvolle opname vanop afstand.

Waarom? 

“The average human lifespan is 700.000 hours so there’s more podcast content available than hours in our human existence.” (Mark Jones) 

Hoe kan je je als podcastmaker onderscheiden in de strijd om de aandacht van de luisteraar? Wel, één van de manieren om je te onderscheiden, is investeren in een goede geluidskwaliteit.

Een video van goede kwaliteit, is aantrekkelijker om naar te kijken. En zo is ook een podcastaflevering met goede geluidskwaliteit, aangenamer om naar te luisteren. Als je investeert in een goed geluid, vergroot je de kans dat luisteraars je aflevering tot het einde beluisteren. Meer nog: een goed geluid draagt bij tot je geloofwaardigheid. En dat wil je als maker of merk natuurlijk graag bereiken. 

 

Share | Download(Loading)

Play this podcast on Podbean App